from €1.093
Offerte aanvragen

Yukon en Denali

Created with Sketch. Rome, Italië
Not Rated
Created with Sketch.

Duur

10 dgn

Created with Sketch.

Vertrekdata

Specific Tour

Created with Sketch.

Group Size

Unlimited

Created with Sketch.

Languages

___

Overview

De ms Nieuw Amsterdam is de tweede van onze schepen in de Signature-klasse en eert het historische New York City, dat ooit Nieuw Amsterdam heette, met haar geïnspireerde ontwerp en een kunstcollectie ter waarde van meer dan 3 miljoen dollar. Geniet aan boord van kookshows en interactieve workshops van America’s Test Kitchen. Verbeter uw videobewerkingsvaardigheden in een digitale workshop die wordt ondersteund door Windows®. Dineer in een van onze specialiteitenrestaurants. Of verjong uzelf bij de Greenhouse Spa & Salon.

Itinerary

Expand All
Dag 1: Vancouver

Vancouver was ooit een handelspost en een vrijbuitersplaats, ontstaan rondom een houtzagerij. Het moderne Vancouver in Canada is nu allesbehalve een ruig oord. Het is een bruisende havenstad, een uitvalsbasis voor buitenmensen die graag actieve uitstapjes willen maken in Vancouver, een multiculturele metropolis én het Hollywood van het noorden. Vancouver ligt tussen de bergen en de zee in en biedt bezoekers een combinatie van stedelijke elegantie en een ontspannen sfeer in een stad met glazen wolkenkrabbers, moderne bezienswaardigheden en veel groen.

Haar culinaire scene en cocktail-wereld is in opkomst en de voortreffelijke restaurants—en bruisende café's hebben een kenmerkende lokale stempel. Als u op zoek bent naar muziek, theater en kunst in Vancouver, vindt u die in de vele florerende musea, galerieën en evenementlocaties. Buiten de bezienswaardigheden in de binnenstad van Vancouver, kunt u de kleurrijke voorsteden, ongerepte eilanden en de uitgestrekte, ruige wildernis verkenningen en er sightseeing tours maken.

Dag 2: Pittoreske Cruise Door De Inside Passage

’De Inside Passage van Alaska is een beschermd netwerk van vaarroutes die slingerend door de door gletsjers uitgesneden fjorden stromen en weelderige gematigde regenwouden langs de ruige kust van zuidoostelijk Alaska. De Inside Passage is waarschijnlijk een van de mooiste cruiseroutes ter wereld en strekt zich uit door prachtige landschappen, van het Misty Fjords National Monument tot het beroemde Glacier Bay National Park Preserve.
Op deze route kunt u enkele van de meest iconische dieren van Alaska zien: bultruggen en orka’s spelen in de weelderige wateren naast de schepen, kale adelaars vliegen over en bij de kust lopen bruine beren rond.

In de talloze havens die u onderweg tegenkomt, ziet u de kleurrijke geschiedenis van Alaska terug. In Sitka staat een kerk met uivormige koepel als overblijfsel van Ruslands eenmalige basis op het Amerikaanse continent; Ketchikan biedt een kijkje in het leven van de indianen van Alaska, met historische totempalen en galerieën met inheemse kunst; en het legendarische stadscentrum van Skagway bruist nog net zo als rond de eeuwwisseling van de ’e eeuw, toen deze stad in het Wilde Westen de toegangspoort tot de Klondike Gold Rush was.

Dag 3: Tracy Arm Inlet & Juneau

Steile kliffen en met gletsjers overdekte bergen flankeren deze fjord, omgeven door het grootste intacte gematigde regenwoud aan de kust van de Verenigde Staten. Oerbosbomen koloniseerden de monding van Tracy Arm lang geleden toen de ijstijd eindigde. Maar verder op de bochtige waterweg van 48 kilometer (30 mijl) bleef de ijzige grip een beetje hangen. Daar stromen de dubbele Sawyer-gletsjers van de pieken omlaag naar de zee, waarbij ze grote brokken bevroren water afvoeren die tientallen jaren of zelfs honderden jaren eerder zijn bevroren.

Tracy arm, nog mooier dan de nabijgelegen Glacier Bay, maakt deel uit van de ongeveer 23.000 vierkante kilometer pure wildernis in de beschutting van het Tongass National Forest (het grootste van Amerika). Bezoekers zien hier vaak beren, walvissen en berggeiten in diverse uithoeken van dit ongerepte gebied, en soms zelfs mollige babyzeehonden die liggen uit te rusten op de ijsschotsen.

De zomertemperaturen bedragen gemiddeld 0 tot 16 graden Celsius, dus neem warme kleding mee. En vergeet geen waterdichte kleding, ook niet wanneer u op een cruiseschip zit. Er valt meer dan anderhalve meter regen per jaar! Ook raden we een waterfles, thermoskan of herbruikbare koffiebeker aan: als er mooie cruises worden gemaakt, gebruiken cruiseschepen geen producten van papier en wegwerpplastic die deze onbezoedelde omgeving zouden kunnen vervuilen.

Juneau, Alaska, is misschien wel de meest afgelegen, mooiste en vreemdste staatshoofdstad in de Verenigde Staten. Juneau is omgeven door water, bossen en bergen. Bezoekers kunnen in Juneau in één dag een tocht over een gletsjer maken, vers gevangen vis eten op een terras aan de kust en de hoofdstad van Alaska met vele bezienswaardigheden bezoeken.

Het is een aangename stad, maar het echte hoogtepunt van een bezoek is het opsporen van wilde dieren. Als u Mount Roberts beklimt heeft u de kans om wilde herten en zeearenden tegen te komen. De meeste bezienswaardigheden en walvistochten zijn te vinden in het noorden bij Auke Bay. Neem een goede verrekijker mee om het beste uitzicht op deze majestueuze en verrassend gracieuze dieren te krijgen. Als u de voorkeur geeft aan landzoogdieren, neem dan een watervliegtuig naar een nabij gelegen natuurreservaat, zoals Chichagof Island of Admiralty Island, om beren te spotten die daar rondhangen.

De slaperige, mistige stad van ongeveer32.000 inwoners, voornamelijk vissers en kleine ondernemers, ademt de sfeer van een kolonistenplaatsje, maar trekt elke zomer meer dan een miljoen bezoekers naar zijn natuurlijke bezienswaardigheden, en maakt Juneau daarmee de nummer één toeristenbestemming van Alaska.

Dag 4: Whitehorse & Skagway

Northern Canada’s largest city sprang from frontier roots. During the Klondike Gold Rush, prospectors washed up here, past two major river obstacles: Miles Canyon and the Whitehorse Rapids (named for whitecapped waves that resembled stallions’ manes). To prevent mass starvation, the government required every Stampeder to haul along a year’s supply of goods. The recommended list included 10 pounds of coffee, 150 pounds of bacon and 400 pounds of flour—part of a total 1,095 pounds of grub. Sundries like picks, ropes and a dozen heavy wool socks quickly brought the load up to a ton. Whitehorse, the northern terminus of the railway from Skagway, Alaska, boomed because it was as far north as would-be miners and their freight could travel by train; from here, sternwheelers did the rest, 740 kilometers (460 miles) down the upper Yukon River to the mining town of Dawson City.Now the territory’s capital, Whitehorse stands at Historic Mile 918 of the Alaska Highway and has the world’s lowest level of metropolitan air pollution, according to Guinness World Records 2013. It remains a popular tourist stop for attractions like the Yukon Wildlife Preserve and the natural and cultural insights at the MacBride Museum.

Op het hoogtepunt van de Klondike Gold Rush diende de havenstad Skagway als de primaire toegangspoort naar de legendarische goudvelden en groeide snel uit tot Alaska’s grootste nederzetting. De stad was toen een ruw grensknooppunt vol handelsposten, saloons en pensions. Toen de goudkoorts wegzakte in 1900, zakte Skagway ook weg, maar er is nu nieuw leven ingeblazen als een toegangspoort voor een nieuw soort bezoeker, die op zoek is naar de kleurrijke geschiedenis van Alaska’s ongerepte natuur en een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid wil verkennen.

Overal treft u de goudkoortsfolklore aan, van de beruchte Red Onion Saloon die nog steeds een pistool bewaart dat Wyatt Earp achtergelaten heeft op weg naar de Klondike, tot de White Pass Yukon & Route Railroad, een klassiek smal spoor dat ruige bergen doorkruist en watervallen en torenhoge gletsjers passeert waar het Skagway verbindt met Whitehorse diep in de Yukon. Een groot deel van de stad is bewaard gebleven als onderdeel van het Klondike Gold Rush National Historical Park, waar rangers gratis wandeltochten aanbieden in het historische district. Hier vindt u ook een levendige lokale gemeenschap met een rijke collectie van galerieën, bijzondere winkeltjes en restaurants waarvoor de zeevruchten vers uit nabijgelegen wateren zijn gehaald.

Dag 5: Dawson

Ouderwetse houten promenades verbinden gebouwen uit het pionierstijdperk in de oorspronkelijke hoofdstad van Yukon Territory. In het hart van de Klondike Gold Rush, Dawson City, woonden ongeveer 30.000 mensen in de zomer van 1898. Maar de stad werd slechts een jaar later al een ‘spookstad’: Een brand vernietigde 117 gebouwen, net op het moment dat het goud op was en er geruchten kwamen over goudklompjes in Nome, Alaska. Dawson City bleef stilletjes tot het begin van de jaren 1960, toen Parks Canada begon met het opknappen van monumenten zoals het Paleis Grand Theatre (1899) en de Commissioner's Residence (1901). Ook de oude stoomboot ss Keno werd gerestaureerd evenals Noord-Amerika's grootste baggermachine met houten romp en emmerlijn. Samen met de gemeenschap van Bonanza Creek, waar de Stampeders $ 500 miljoen aan goud uit de bevroren grond peuterden, vormen deze iconen de Klondike National Historic Sites, nu onderdeel van een grotere bij UNESCO als werelderfgoed voorgestelde locatie. Toeristen dwalen tegenwoordig door deze subarctisch hotspot, die de charme van de 19e eeuw behouden heeft. Hoogtepunten zijn het Jack London Museum, Diamond Tooth Gertie's Gambling Hall en de Sourdough Saloon, die er berucht om is een cocktail te serveren met een geconserveerde menselijk teen (gedoneerd!)

Dag 6: Fairbanks

Bearing the nickname the Golden Heart, Alaska’s second-largest city was born of gold rush fever, thanks to Italian immigrant Felix Pedro who found the precious metal in 1902 near where Captain E.T. Barnette decided to build a trading post on the banks of the Chena River. Though much of Fairbanks today is an amalgam of modern shops and malls, its history is celebrated at the 18-hectare (44-acre) Pioneer Park, which includes a Gold Rush Town with 35 restored buildings. Fairbanks also preserved its City Hall, which now houses the Fairbanks Community Museum. The city’s location in Alaska’s interior makes it a gateway to the arctic, and in summer tourist boats run cruises along the Chena and Tanana rivers. Fairbanks is a city of festivals, from July’s Golden Days commemorating its past, to Ice Alaska in February and March, when residents make the best of its brutal winters by playing host to a slew of international ice sculptors who descend on the city for the World Ice Art Championships. The city is one of the best places in the world to see the aurora borealis, which appears on average 243 nights of the year. For more insight into Fairbanks, the Morris Thompson Cultural & Visitors Center is a good place to start.

Dag 7-8: Denali National Park

Today it's off to Denali for a two night stay at this magnificent national treasure. Don't miss the chance to visit Denali Square and immerse yourself in the Denali experience

Dag 9-10: Anchorage

Na lange en donkere winters houden de Alaskanen van hun zomers en de inwoners van Anchorage vormen hierop geen uitzondering. De stad plant duizenden bloemen om de komst van warmere maanden en dagen te vieren die van zonsopgang tot zonsondergang wel 19 uur duren.

Ongeveer 40 procent van de bevolking van Alaska woont in Anchorage. Deze gevarieerde stad met 300.000 inwoners omvat een grote militaire bevolking, inheemse Alaskanen, personen die werkzaam zijn in de olie-industrie en avontuurlijke types die “de 'lager gelegen 48 staten' willen ontvluchten.” Net als Seattle is Anchorage een plek waar u overal een coffeeshop (of espresso shack) kunt vinden. De lokale bevolking geniet van skijöring, een wintersport waarbij een persoon op ski's door één of meer honden of soms een paard wordt getrokken. Hoewel sommige steden herten hebben, heeft Anchorage veel elanden, die erom bekendstaan een beetje luidruchtig te zijn (en waarbij u uit de buurt moet blijven als ze op straat rondzwerven).

Anchorage is een stad waar tijdens de wintermaanden in een heldere donkere nacht het noorderlicht, de aurora borealis, doorgaans kan worden waargenomen. Op actief gebied is er ook van alles en nog wat te doen, met ingebrip van attracties waarbij u kunt hiken, fietsen en wilde dieren kunt kijken, zoals de Tony Knowles Coastal Trail of de Flattop Mountain Trail in het Chugach State Park.

Included/Exclude

  • Overnachtingen aan boord van de Holland America Line Nieuw Amsterdam
  • Havengelden
  • Deze cruise is o.b.v. volpension (alle maaltijden en snacks, koffie, thee, water) en gebruik van de faciliteiten van het schip, zoals het zwembad, whirlpool, theater, etc.
  • 1-persoonshut toeslag
  • Eigen uitgaven o.a. excursies, fooien (verplichte fooien aan boord v.a. $ 14,50 p.p.p.d.), etc.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering

Tour's Location

Created with Sketch. Rome, Italië
Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.093

You might also like

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox