from €789
Offerte aanvragen

Middellandse Zee

Created with Sketch. Genua, Italië
Not Rated
Created with Sketch.

Duur

8 dgn

Created with Sketch.

Vertrekdata

Specific Tour

Created with Sketch.

Group Size

Unlimited

Created with Sketch.

Languages

___

Overview

Cruise met cruiseschip MSC Fantasia een fantastische rondje over de Middellandse Zee, vanuit Italië via de Balearen.

Itinerary

Expand All
Dag 1: Genua, Italië

Afvaart: 18:00 uur

Genua is geweldig eclectisch, levendig en vol met rauwe stijlen. Het is een geweldige cruise-excursie.

“La Superba” (de uitstekende), zoals de stad bekendstond op het hoogtepunt van haar mediterrane macht, beschikt inderdaad over meer pit en mysterie dan alle omliggende kustresorts samen.

Tijdens uw verblijf in Genua kunt u het oude centrum verkennen: een dichte en fascinerende wirwar van middeleeuwse steegjes, thuisbasis van grote palazzi gebouwd in de zestiende en zeventiende eeuw door rijke handelsfamilies van Genua en nu omgetoverd tot musea en kunstgalerijen. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan de Cattedrale di San Lorenzo, de Palazzo Ducale en de paleizen uit de Renaissance op de Via Garibaldi. U vindt er de beste kunstcollecties van Genua, evenals meubels en decorstukken uit de hoogtijdagen van de stad toen haar schepen naar alle uithoeken van de Middellandse Zee voeren.

De Acquario di Genova, de trots van de stad, bevindt zich als een reusachtig schip aan de waterkant, met zeventig tanks gevuld met zeedieren uit de belangrijkste leefgebieden in de wereld, waaronder 's werelds grootste reconstructie van een koraalrif. Het is een zeer groot aquarium - het op een na grootste in Europa wat betreft capaciteit - en het beschikt over een modieus milieubewuste inslag en biedt uitstekende achtergrondinformatie in het Italiaans en het Engels.

Op slechts 35 km ten zuiden van Genua ligt het prachtige Portofino verscholen in een beschermde inham omgeven door weelderige hellingen begroeid met cipres- en olijfbomen. Het is een luxe resort dat al jaren rijke bankiers, beroemdheden en hun aanhang aantrekt, zoals blijkt uit de vloten van gigantische jachten die er voor anker liggen. Het is een kleine, maar aantrekkelijke en soms te drukke plek, met tal van luxe winkels, bars en restaurants die er bijna niet in passen.

Dag 2: Marseille, Frankrijk

Aankomst: 08:00 uur, vertrek: 17:00 uur

Bent u klaar om Marseille te verkennen tijdens een MSC Middellandse Zee cruise?
Tijdens uw cruise naar het zuiden van Frankrijk moet u weten dat Marseille de bekendste en dichtst bevolkte metropool van het land is na Parijs en Lyon. Wanneer u uitstapt uit uw MSC cruiseschip zijn de cafés rond de Vieux Port, waar verse vis rechtstreeks uit de boten op quai des Belges worden verkocht, geweldige plekken om het stadsleven te bewonderen.

Vooral mooi in de middag is de noordzijde (Le Panier), waar de terrasjes zonniger zijn en de uitzichten beter. Het beste uitzicht op de Vieux Port is vanuit de Palais du Pharo, op de landtong voorbij Fort St-Nicolas, of voor een bredere invalshoek, vanuit Notre-Dame-de-la-Garde, de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad uit het Tweede Keizerrijk boven op de heuvel La Garde. Ten noorden van Vieux Port bevindt zich het oude deel van Marseille, Le Panier, waar tot en met de laatste oorlog kleine straatjes, steile treden en huizen uit iedere tijdsperiode een vieille ville vormden typerend voor de Côte.

U kunt op meerdere MSC cruise-excursies gaan vanuit de Vieux Port. Als de grote metropool Marseille er niet was, 30 km naar het zuiden, zou Aix-en-Provence de grootste stad zijn van de centrale Provence. Aix is op het eerste gezicht al indrukwekkend, het is een statige maar ook verfijnde plek die traditioneel werd gezien als conservatief.

Avignon, de hoofdstad van de katholieke kerk tijdens de vroege middeleeuwen en eeuwenlang een groot artistiek centrum, is nog een excursie die u niet mag missen. Lage middeleeuwse muren omcirkelen nog steeds het oude centrum van Avignon, dat tegen een bocht van negentig graden in de Rhône-rivier ligt. Met haar gerestaureerde poorten en torens begrenzen de wallen op dramatische wijze de historische kern van de vormloze wildgroei van de moderne stad daarbuiten.

Dag 3: Palma de Mallorca, Spanje

Aankomst: 10:00 uur, vertrek: 01:00 uur (+1)

Palma is een levendige plek en ver verwijderd van de toeristische plaatsen rond de baai.

MSC Cruises excursies aan wal kunnen u naar het mooie Palma brengen. De weg verkennen in Palma is eenvoudig zodra u in het stadscentrum bent. De bezienswaardigheid van Palma tijdens uw cruisevakantie is de kathedraal die de waterkant domineert en zich bevindt in het oudste gedeelte van de stad, vol met steegjes en smalle weggetjes waarvan de noordelijke en oostelijke begrenzingen gemarkeerd worden door de straten die naast elkaar of in plaats van stadsmuren zijn gebouwd.

De kathedraal van Palma is al 500 jaar oud maar is nog steeds een imposant en verrassend gebouw, met een interieur met modernistische trekjes ontworpen door Antoni Gaudí. De originele kerk werd gebouwd na de christelijke herovering van de stad op de plek van de Grote Moorse Moskee, als belofte van Jaume I. Het is grotendeels gotisch, met enorme steunberen om het gewicht van de pilaren binnen te ondersteunen en het is een heel hoog gebouw, indrukwekkend vanuit elke hoek en verwonderend wanneer het wordt bekeken vanuit de boulevard aan het water.

Tegenover de ingang van de kathedraal vindt u de Palau de l'Almudaina, oorspronkelijk het paleis van de Moorse walis (gouverneurs) en later de Mallorcaanse koningen. Het interieur is zorgvuldig gerestaureerd maar de vele kamers en gangen zijn relatief kaal gebleven, het belangrijkste decoratieve hoogtepunt zijn de prachtige Vlaamse wandkleden, allen gewijd aan klassieke thema's.

Met een MSC excursie kunt u de boot pakken vanuit de kleine haven van Sant Elmnaar het sobere eilandje SaDragoneraeen onbewoond stuk rots van ongeveer 4 km lang en 700 m breed met een indrukwekkende ophoping van kliffen die de noordwestelijke kust domineren.

Dag 4: Ibiza, Spanje

Aankomst: 08:00 uur, vertrek: 19:00 uur

Tijdens uw MSC mediterrane cruise naar Spanje, is Ibiza, een eiland vol schoonheid en overvloed, met tal van prachtige stranden en dichte dennenbossen.

Ibiza heeft al jarenlang hedonistische types en rijke levensgenieters aangetrokken; vandaag de dag is het vooral het formidabele clubleven dat vele bezoekers aantrekt. Ibiza kan een van 's werelds grootste uitgaanssteden genoemd worden, bijna alle wereldberoemde top house DJ's en vele anderen treden hier ieder zomerseizoen op. Als u echter tussen oktober en mei naar Ibiza komt, vindt u een veel rustiger eilandje.

Tijdens uw MSC excursie naar Ibiza moet u een bezoek brengen aan Ciutat d'Eivissa; met gemak de mooiste nederzetting op het eiland. Immens grote middeleeuwse muren omringen de geplaveide straten van de door UNESCO beschermde oude wijk Dalt Vila. De muren eindigen aan de hoofddoorgang naar het imposante Portal de ses Taules. Vlakbij vindt u de elegante Plaça de Vila, welke gevuld is met sfeervolle restaurants en cafés waar u heerlijk kunt genieten van tapas. Het is de moeite waard om de steile en kronkelende straatjes te bewandelen naar de kathedraal,alleen al om het geweldige uitzicht over de haven te bewonderen.

Een cruise-excursie brengt u naar Formentera, de kleinste van de vier belangrijkste Balearen, slechts elf zeemijlen ten zuiden van Ibiza-stad. Ten noordwesten van Es Pujols zijn de spectaculaire stranden van Platja de Ses Illetesen, over een smal kanaal, het onbewoonde eiland Espalmador, waar nog een geweldig strand is te vinden, met zulk helder water dat u zich in de Caraïben waant. Ook de moeite waard om te bezoeken is Platja de Migjorn, een prachtige baai met 5 km witte stranden en helder water die bijna de hele zuidkust van Formentera beslaat.

Dag 5: Zeedag

Deze dag brengt u door op zee.

Dag 6: Napels, Italië

Aankomst: 07:00 uur, vertrek: 17:00 uur

Napels is een grote, levendige mediterrane haven, met een centrum vol lokale schatten die u kunt ontdekken tijdens uw MSC mediterrane cruise-excursie.

Een reis naar Napels is niet compleet als u het gebied tussen Piazza Garibaldi en Via Toledo niet bezocht heeft, wat ongeveer het Romeinse Neapolis was (het meeste is nog niet uitgegraven zoals in vele andere Italiaanse steden).

Het oude gedeelte van Napels, de centro storico, bestaat uit de hoofdstraten Via dei Tribunali en Via San Biagio dei Librai (de laatste staat ook bekend als “Spaccanapoli” omdat het Napels letterlijk in tweeën splijt), die nog dezelfde routes hebben als de oude Romeinse wegen. Dit is het levendigste en drukste deel van Napels. Het is als een kashba vol mensen, geluid en energie, waardoor het gebrek aan elegantie wordt gecompenseerd. Maar het is de meest interessante wijk en zeker een aanrader tijdens een reis naar Napels. De Duomo is een gotisch gebouw uit de vroege dertiende eeuw (hoewel met een laat negentiende-eeuwse neogotische gevel), gewijd aan de beschermheilige van de stad, San Gennaro.

MSC mediterrane cruises bieden ook excursies naar Pompeï. Pompeï was een van de belangrijkste Romeinse handelscentra in Campanië, een luxe resort voor rijke patriciërs en een handelsstad die wijn en vis exporteerde. Door de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus werd het stadje als het ware bevroren in de tijd.

Er kunnen ook excursies worden gemaakt naar het eiland Capri, een plek van legendes en de thuisbasis van de mythische sirenen, maar ook een gewilde plek voor de superrijken. Tegenwoordig is het een populaire plek voor dagjesmensen uit het binnenland.

Het is zeker een bezoekje waard, maar de originele sferen uit de geschiedenis zijn ver te zoeken.

Dag 7: Livorno, Italië

Aankomst: 09:00 uur, vertrek: 19:30 uur

Wanneer u in de haven van Livorno aankomt tijdens een MSC cruise in de Middellandse Zee vindt u een bruisende stad met een glorieus verleden; de naam zou afgeleid zijn van liburna, een oud Romeins schip.

De vele historische monumenten die de stad rijk is - Fortezza Vecchia, Fortezza Nuova en de Marzocco-toren - die fascistische vernietigingen en bombardementen van geallieerden hebben overleefd, zijn een goed beginpunt voor een ontdekkingsreis van de Toscaanse eet- en wijncultuur: fruit, groenten, typische gerechten uit de traditionele zee- en landkeukens en natuurlijk wijnen zoals Chianti en Brunello di Montalcino, een wijn met een groot regionaal belang. Een van de excursies aanbevolen door MSC Cruises neemt u mee naar Florence: de bakermat van de renaissance. Op deze straten liepen grote kunstenaars en schrijvers zoals onder andere Dante, Brunelleschi en Donatello. Laat u betoveren door de schoonheid van de historische gebouwen, zoals de Cattedrale di Santa Maria del Fiore (de kathedraal van de Heilige Maria van de Bloem of Duomo), een duidelijk gotisch bouwwerk met een roze, witte en groene buitenkant en een interieur versierd met fresco's van Giorgio Vasari. De Uffizi-galerie echter, is een van de meest belangrijke musea ter wereld, met meesterwerken van Botticelli, Michelangelo, Raffaello en Tiziano om er maar een paar te noemen. Het is onmogelijk om niet betoverd te raken door de Ponte Vecchio (de oude brug), de grootsheid van het Piazza della Signoria en de elegantie van de Basilica di Santa Croce (basiliek van het heilige kruis). Een andere excursie is gewijd aan Pisa, de geboortestad van Galileo Galilei. De stad staat bekend om haar toren, een leunende klokkentoren van wit steen tegenover het Piazza dei Miracoli, waar ook de kathedraal en de doopkapel staan.

De eerste werd ontworpen door architecten Buscheto en Rainaldo en voltooid aan het eind van de 12e eeuw, terwijl de bouw van de laatstgenoemde in de tweede helft van de 12e eeuw begon. De architecturale lijnen zijn soortgelijk aan die van de Verrijzeniskerk in Jeruzalem.

Dag 8: Genua, Italië

Aankomst: 08:00 uur

Included/Exclude

  • Overnachtingen aan boord van MSC Fantasia
  • Vluchten en luchthaventransfers
  • Havengelden
  • Deze cruise is o.b.v. volpension (alle maaltijden en snacks, koffie, thee, water) en gebruik van de faciliteiten van het schip, zoals het zwembad, whirlpool, theater, etc.
  • 1-persoonshut toeslag
  • Eigen uitgaven voor o.a. excursies, fooien, etc.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering

Tour's Location

Created with Sketch. Genua, Italië
Created with Sketch.
p.p. vanaf €789

You might also like

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox