from €839
Offerte aanvragen

Noord-Europa

Created with Sketch. Warnemünde, Duitsland
Not Rated
Created with Sketch.

Duur

8 dgn

Created with Sketch.

Vertrekdata

Specific Tour

Created with Sketch.

Group Size

Unlimited

Created with Sketch.

Languages

___

Overview

Cruise met cruiseschip MSC Poesia vanuit Warnemünde naar o.a. Zweden, Rusland en Denemarken!

Itinerary

Expand All
Dag 1: Warnemünde, Duitsland

Afvaart: 19:00 uur

De Warnemünde-buurt in Rostock is een bekende Duitse kustplaats die u kunt bezoeken wanneer u aankomt bij de Duitse kusten tijdens uw MSC cruise van Noord-Europa. Aan de monding van de rivier de Warnow in de Oostzee, zal Warnemünde u verrassen met villa's, hotels en het grote witte en zilveren strand. Het hart van de stad is Am Strom, naast de haven, waar voormalige woningen van kapiteins en vissers zijn omgebouwd tot koffiehuizen en boetieks. Op een excursie tijdens de cruise kunt u verdergaan naar Schwerin.

De stad, omringd door meren en met een sprookjesachtig slot dat tot de verbeelding spreekt, blijkt een aangename verrassing dankzij de architectuur en de historische sfeer. Tijdens de excursie kunt u ook Lubecca bewonderen, een van de weinige steden langs de noordkusten van Europa die de glorie van middeleeuwse tijden goed heeft weten te behouden.

De stad, ook wel het Venetië van de Oostzee genoemd, was langer dan twee eeuwen vaandeldrager van de Hanze en tevens een van de rijkste en machtigste van de Europese steden. De commerciële welvaart wordt het beste uitgedrukt in de architectuur: van het oudste Rathaus van Duitsland tot kerken met de hoogste klokkentorens en herenhuizen van kooplieden.

Lubecca is de eerste stad van Noord-Europa die in 1987 werd opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst. Ten slotte moet u het kosmopolitische Berlijn, de grootste en meest bruisende stad van Duitsland, zeker een bezoek brengen. Een van de monumenten om te bezoeken is de Brandenburger Tor. Het monument ligt dicht bij de Rijksdag, de zetel van het Duitse parlement. Het werd ontworpen naar het model van de Acropolis in Athene en in 1791 gebouwd als triomfboog van de stad. Later groeide het uit als symbool van een verenigd Duitsland.

De Brandenburg Tor torent over de siertuinen in Pariser Platz, die zich in de oostelijke richting uitstrekt naar de brede, met bomen omzoomde Unter den Linden-laan. Het betekent “Onder de lindebomen” en wordt omringd door winkels en cafés.

Dag 2: Zeedag

Deze dag brengt u door op zee.

Dag 3: Stockholm, Zweden

Aankomst: 09:00 uur, vertrek: 16:00 uur

Stockholm is zonder twijfel één van de mooiste steden van Europa en een vakantie in Zweden met een MSC cruise zal dat bewijzen.

Het werd gesticht op niet minder dan veertien eilanden waar het zoete water van het Mälarmeer overgaat in de brakke Baltische Zee. Er is hier geen tekort aan schone lucht en open ruimte. Een MSC cruise in Noord-Europa geeft u de kans om te genieten van deze havenstad en over de Baltische Zee te varen. U kunt de plaatselijke atmosfeer ervaren met een rondleiding door de stad, waar brede boulevards met elegante gebouwen worden weerspiegeld in het diepblauwe water en rijen van beschilderde houten woonboten zachtjes langs de geplaveide waterkant dobberen.

Stockholm is echter ook een technologisch geavanceerde metropool zoals u zult merken op uw excursie aan wal tijdens uw cruise, waar u futuristische wolkenkrabbers en een bruisend commercieel centrum zult tegenkomen. De oude binnenstad, Gamla Stan, is een district met dicht op elkaar gepakte geplaveide straten en smalle steegjes op een driehoekig eiland.

Vandaag de dag is het gebied een sfeervolle mengeling van gebouwen die aan alle kanten omringd worden door een roosterwerk van middeleeuwse straten en steegjes. Het district Norrmalm ruilt traditie in voor een zeer eigentijdse uitstraling: dit is het centrum van Stockholm waar u winkelcentra, grote warenhuizen en opzichtige en opvallende rijkdom vindt. Op het groene eiland Djurgården kunt u het buitengewone 17e-eeuwse oorlogsschip de Vasa bezichtigen, dat werd gered en bewaard is gebleven nadat het zonk in de haven van Stockholm.

Als u de Norrbron of Riksbron vanuit de Rijksdag oversteekt, vindt u het meest kenmerkende monumentale gebouw van Stockholm, Kungliga Slottet - een laag, vierkant, geelbruin gebouw, met twee zijgebouwen die zich tot het water uitstrekken. Het ziet er vanbuiten somber en uniform uit, maar binnen beschikt het over een markant interieur van rococo en bestaat het uit een mengeling van statenzalen en musea.

Zijn omvang alleen is behoorlijk overweldigend: mis ook zeker de koninklijke appartementen en de schatkamer niet. De appartementen worden gebruikt voor koninklijke recepties en de schatkamer beschikt over een collectie van kronen die bezet zijn met edelstenen.

Dag 4: Tallinn, Estland

Aankomst: 09:00 uur, vertrek: 16:00 uur

Tallinn, Estlands compacte, levendige hoofdstad met haar charmante kern die omringd wordt door middeleeuwse muren, is gevormd door bijna duizend jaar aan vreemde invloeden.

Een cruise naar de Baltische Zee met MSC Cruises neemt u mee naar het hart van Tallinn en de oude binnenstad, die nog steeds grotendeels omringd wordt door middeleeuwse stadsmuren. In het midden vindt u de Raekoja plats, de historische markt. Daarboven ligt Toompea, de burcht op een heuveltop die behoorde tot Duitse ridders die over de stad heersten in de middeleeuwen.

Raekoja plats, het geplaveide marktplein in het hart van de oude binnenstad, is zo oud als de stad zelf. Aan de zuidkant staat het vijftiende-eeuwse stadhuis (Raekoda) dat beschikt over elegante gotische bogen op de begane grond en een mooie kerktoren aan de noordzijde.

Bij de top van de kerktoren bevindt zich Vana Toomas, een zestiende-eeuwse windvaan met daarop een middeleeuwse stadswacht: het stadsembleem van Tallinn. Het goed gemarkeerde en informatieve museum binnen de kelderzaal vertelt de geschiedenis van het stadsleven in Tallinn door de eeuwen heen en vanuit de klokkentoren kunt u genieten van een mooi uitzicht. Voor een nog mooier uitzicht op het stadsplein, kunt u de wenteltrap van de toren van het stadhuis beklimmen.

De veertiende-eeuwse kerk van de Heilige Geest (Puhä Vaimu kirik) op Pühavaimu is de oudste stad van de stad. Het is een klein gotisch bouwwerk met gestucte kalkstenen muren, getrapte gevels, een gesneden houten interieur, een lange kopergroene spits en een sierlijke klok uit 1680 - de oudste van Tallinn.

Een mooi contrast is de laat gotische St Nikolaaskerk (Niguliste kirik), ten zuidwesten van Raekoja plats. Het dient nu als museumvan kerkkunst en exposeert middeleeuwse grafstenen en de spookachtige Danse Macabre (“Dans met de dood”) van Bernt Notke.

Dag 5: Sint-Petersburg, Rusland

Aankomst: 07:00 uur, vertrek: 19:00 uur

Wanneer u rondreist op de Baltische Zee met MSC Cruises, zult u in Sint-Petersburg aan de kade komen.

Het hedendaagse Sint-Petersburg is een verfijnde hoofdstad van het tsaristische rijk, de bakermat van de communistische revolutie van 1917 en een symbool van Russisch stoïcisme als gevolg van het heroïsch trotseren van een driejarige nazi-belegering tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad is geleidelijk overgegaan op de moderniteit zonder afbreuk te doen aan de oude pracht en charme, vol winkelcentra die zij aan zij staan met weelderige paleizen. U komt in een prachtige stad terecht wanneer u uit uw MSC cruiseschip stapt. Het is misschien wel de mooiste stad van heel Rusland.

MSC Noord-Europa cruises bieden excursies naar het centrum van Sint-Petersburg aan de zuidoever van de Neva, waar de krommende rivier de Fontanka de zuidelijke grens vormt. Het gebied binnen de Fontanka wordt opgesplitst door een reeks van straten die beginnen bij de gouden torenspits op het Admiraliteitshof aan Neva's zuidoever.

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad bevinden zich in en rond de Nevsky Prospekt, de ruggengraat en het hart van de stad van de afgelopen drie eeuwen dat zich uitstrekt vanaf het Alexander Nevsky-klooster tot aan het Paleisplein. Het 200 m lange barokke Winterpaleis op de oevers van de rivier de Neva is het grootste en meest weelderige paleis van de stad en was tot de revolutie van 1917 de ambtswoning van de tsaren, hun hofhouding en 1500 bedienden.

Vandaag de dag vindt u in het paleis een van 's werelds bekendste musea, de Hermitage, in 1852 gelanceerd als het eerste openbare museum van Rusland. De Hermitage-collectie omvat meer dan drie miljoen schatten en kunstwerken, van oud-Scythisch goud en enorme urnen van malachiet tot kubistische werken. Na de uitgebreid gedecoreerde publieke ruimten en de gouden collectie, omvat het meest populaire deel moderne Europese kunst uit de negentiende en twintigste eeuw.

Dag 6: Zeedag

Deze dag brengt u door op zee.

Dag 7: Kopenhagen, Denemarken

Aankomst: 09:00 uur, vertrek: 18:00 uur

Kopenhagen wordt opgesplitst door meren en omgeven door zee en beschikt over een energieke en hippe waterkant. Het wordt terecht beschouwd als een van Noord-Europa's meest gebruikersvriendelijke (en hippe) hoofdsteden. U kunt een bezoek brengen aan het stadscentrum van Kopenhagen tijdens een MSC Noord-Europa cruise-excursie. Het is een gastvrije, kleine stad met een centrum dat voornamelijk gedomineerd wordt door voetgangers (en fietsers) en waar de nadruk overdag wordt gelegd op de cafécultuur en topmusea. Het historische hart van de stad is Slotsholmen, oorspronkelijk de locatie van het twaalfde-eeuwsekasteel en nu thuisbasis van het enorme Christiansborgcomplex.

Tegenover het Slotsholmen Kanal in het noorden is het middeleeuwse doolhof van Indre By (“binnenstad”) te vinden, terwijl in het zuiden het eiland Christianshavn is verfraaid met vooruitstrevende architectuur naast de alternatieve enclave Christiania.

Ten noordoosten van Indre By zijn de koninklijke wijken KongensHave en Frederiksstaden en ten westen leidt het enorme Rådhuspladsen u via de Tivolituinen naar het centraal station en de hotspots Vesterbro en Nørrebro. Net buiten het hectische Vesterbrogade, buiten het station, staat Kopenhagens bekendste bezienswaardigheid: Tivoli. Het is een leuke mengeling van aangelegde tuinen, openluchtconcerten en kermisattracties.

Een excursie aan wal tijdens uw MSC Noord-Europa cruise biedt u ook de mogelijkheid om het Helsingør’s Kronborg kasteel te ontdekken. Het huidige kasteel dateert uit de zestiende eeuw toen het dreigend uitstak als formidabele waarschuwing aan schepen om de tol niet te ontwijken. Het blijft een groots aangezicht, enorm versterkt door de omgeving. Het interieur, met name de koninklijke kapel, is spectaculair versierd.

Onder het kasteel bevinden zich de kazematten: sombere grotachtige kamers die dienden als de verblijven van soldaten in tijden van oorlog.

Dag 8: Warnemünde, Duitsland

Aankomst: 08:00 uur

Included/Exclude

  • Overnachtingen aan boord van MSC Poesia
  • Havengelden
  • Deze cruise is o.b.v. volpension (alle maaltijden en snacks, koffie, thee, water) en gebruik van de faciliteiten van het schip, zoals het zwembad, whirlpool, theater, etc.
  • 1-persoonshut toeslag
  • Vluchten
  • Eigen uitgaven voor o.a. excursies, fooien, etc.
  • Reis- en/of annuleringsverzekering

Tour's Location

Created with Sketch. Warnemünde, Duitsland
Created with Sketch.
p.p. vanaf €839

You might also like

Get Updates & More

Thoughtful thoughts to your inbox